SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Muller nyert, Ehrlacher világkupa győztes

3 min read

Ismét izgalmas futamot hozott az aragóni aszfaltcsík. Muller könnyedén nyert, Ehrlacher pedig már bajnokként várhatja a 3. futamot. Michelisz Norbi megint utolérte a technika ördöge.

Reggelhez képest felszáradt a pálya, így teljesen száraz pályás körülmények várták a csapatokat. A pole-ból Yvan Muller, mellőle pedig Michelisz Norbert indulhatott. A két éllovas közül Esteban Guerrieri a 18.-ról, Yann Ehrlacher pedig a 9.-ről várhatta a startot.

A rajtot végre most jól kapta el Michelisz, de Gilles Magnus így is el tudott mellette menni, Muller pedig tanárian indult el. Az első kör végén Tassi Attila, Boldizs Bence, Santiago Urrutia és Gabriele Tarquini küzdött egymással, de egy keresztbe csúszás miatt Boldizst megütötték, aki balhátsó defektet kapott. Guerrierinek is fel kellett adnia a futamot, nála az autó jobb eleje sérült meg, később kiderült ő ment bele a zengős Cuprába. Közben Ehrlacher minden „balhéból” kimaradt, ennek köszönhetően lépett fel a 6. helyre.

 Az élen Michelisz, Vernay és Azcona vívott egymással, sajnos Norbi húzta a rövidebbet. A mezőny közepében pedig összeállt egy tízes fogat, volt olyan alkalom, hogy négyen fordultak egymás mellett, így tudott Kismarty Lechner Gábor a versenyfelénél a 15. pozícióban autózni. Santiago Urrutia kénytelen volt kiállni a boxba műszaki probléma miatt, számára azért fontos, hogy helyre pofozzák az autóját, mert a 3. futamon az élről indulhat.

A verseny hajrájában Michelisz Norbert panaszkodott olajnyomás hibára, de továbbra is az 5. helyen haladt, előtte Mikel Azcona pedig Magnust próbálta előzni.

Két kör volt hátra a futamból, amikor Nestor Girolami motorja robbant fel, úgy tűnik nincs hétvége Honda motorgond nélkül, jött is a pályára a Safety Car, hiszen veszélyes helyen állt az argentin versenyző.
Muller rutinosan jött el az újraindítás után, Azcona pedig tapadt Magnus hátsó lökhárítójára, Michelisz pedig próbálta tartani a pozícióját, még a meghibásodás ellenéri is. Tassi Attila a 9. helyen Thed Björköt üldözte.

Végül Yvan Muller magabiztosan, végig vezetve nyerte meg a futamot, Jean-Karl Vernay második helyét sem zavarta semmi. Azcona viszont a sikán után megelőzte Gilles Magnust, ezzel ő is dobogóra álhatott. Micheliszt 5., Tassit 8., Kismartyt pedig a 14. ként intették le. Yann Ehrlacher 6. pozíciója azt jelentette, hogy ő 2020 túraautó-világkupa győztese.

Végeredmény:

 


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!