SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Fantasztikus taktikai húzás a hondától, Guerrieri nyert

3 min read

Izgalmas első futamon vagyunk túl a WTCR aragóni hétvégéjén, a Honda fantasztikus taktikával repítette előre két pilótáját is, így nyílt maradt a világbajnoki küzdelem. Magyarok közül Tassi Attila szerzett csak pontot.

A páralecsapódás miatt nedves aszfalt fogadta a csapatokat, azonban a legtöbben slick gumira fogadtak, hiszen a nap sütött, illetve ez a kevés mennyiségű víz percek alatt fel tud száradni, ha autók köröznek rajta – gondolhattuk.

Az élről Santiago Urrutia várhatta a piros lámpák kialvását, mellé Jean-Karl Vernay, mögötte pedig a zengős Cuprával Mikel Azcona állt fel a rajtrácsra. Michelisz Norbert a 9. rajtkockából indulhatott.

Vernay rosszul indult, így Azcona el tudott menni mellette, Michelisz Norbi sajnos ismét beragadt a rajtnál. Az első pár kanyart követően a 11. helyről már a 3. volt Nestor Girolami, ugyanis ő esős hátsó gumit rakott fel, és az első kört már az élen zárta. Azcona és Urrutia hatalmasatt küzdött egymással, végül az argentin beleszorította a spanyolt egy gumi bálába. Esteban Guerrieri a 16. pozícióból rajtolt, de a második körben már a 3. helyen találta magát, ő is csapattársa abroncs választását követte.

Alapjába véve is nehéz felmelegíteni a gumikat ilyen hűvös körülmények között, most pedig, hogy nedves volt aszfalt konkrétan mintha jégen közlekedtek volna a pilóták.

A verseny feléhez közeledve csillapodni látszottak a kedélyek, egyedül Guerrieri előzte meg Nathanael Berthont, így fellépett a 2. helyre, egyből jelezte is a csapatnak, hogy szóljanak Girolaminak ő követi a másik hondával. Ehrlacher belső kamerás felvételéből jól látszott, hogy a futam végéhez közeledve még mindig küzdenie kellett az elemekkel, ő továbbra is a 6. ként körözött, míg a közvetlen riválisa Guerrieri egymás után szórta a jobbnál jobb köridőket.

Tassi Attila is erős futamot futott, hiába kellett számára a mezőny végéről indulnia, a futam hajráját már a 11. helyről várhatta.

Az utolsó körben Tiago Monteiro borzolta a kedélyeket, amikor kitört a jobb első felfüggesztése, az élen is jött a Girolami-Guerrieri helycsere, ami igazán melegre sikeredett. Az utolsó előtti kanyarban engedte el honfitársát Nestor Girolami, hogy életbe tarthassa világbajnoki reményeit. A Honda is okos taktikai döntést hozott azzal, hogy az utolsó körre hagyta a csapatutasítást, ezzel kizárva a hibák lehetőségét és maximalizálva a megszerezhető pontokat.

Tassi 10., Michelisz 16., Boldizs 17. helyen végzett. Kismarty Lechner Gábor 21. ként zárt 5 kör hátrányban.

Végeredmény:


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!