SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Urrutia pole-ban, Michelisz a második futamon az első sorban

4 min read

Santiago Urrutia két pole-t is bezsebelt, Michelisz a 2. futamon a második helyről rajtolhat. Ehrlacher kényelmes helyzetbe került Guerrierivel szemben, egyedül Vernay szólhat közbe.

Ezen a hétvégén minden eldől a túraautó-világkupában, a három éllovas érzéseit már korábban megírtuk itt az oldalunkon.

Nem kezdődött zökkenőmentesen az 1. szabadedzés, a nagy köd miatt törölték azt és később indították útjára a mezőnyt. Ezt Santiago Urrutia nyerte meg a Lynk&Co-val, mögötte csapattársa a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher végzett. Esteban Guerrieri a francia legnagyobb kihívója csupán 16. helyen zárt, ráadásul a második gyakorláson pályára sem tudott gurulni. Ehrlacher ismét az elejében végzett, azonban a másik potenciális kihívóját Jean-Karl Vernayt a második pozícióban intették le. A magyarokat a középmezőnyben kellett keresni, Michelisz és Tassi a 10. hely kornyékén billeget, Boldizs mindkétszer 15. lett, Kismarty pedig a 20. pozíciót autózta.

Ennek tudatában várhattuk az időmérő edzés kezdetét.

Q1:
Ahogy kéthete, úgy most is a mezőny nagy része egy felvezető kört követően visszatért a boxba és megcserélték az első és hátsótengelyen lévő gumikat. Mikel Azcona a zengős Cuprával maradt a pályán és ő teljesítette az első gyors kört. Első neki futásra Vernay volt a leggyorsabb az alfával, mögötte Urrutia állt, őt Michelisz Norbert követte, Ehrlacher a 4., Guerrieri pedig 13. leggyorsabb kört futotta. Hiába szabadulhattak meg a hondák plusz 30 kiló súlytól, a tempójuk nem volt elég, hogy Q2-be kerüljenek Guerrieri csupán a 18, Tassi Attila pedig a 14. helyen végzett, így az argentin bajnoki esélyei távolodni látszottak. Az élbolyt tekintve izgalmas volt a Q1, Urrutia mindössze 6 ezreddel nyert Vernay előtt, Azcona fellépett a 3. pozícióba, Ehrlachert pedig 5. ként intették le. Michelisz Norbi 9, Boldizs Bence pedig 12. lett, ez azt jelentette, hogy a fiatal magyar versenyző folytathatta a kvalifikációt a második szakaszban is. Kismarthy Lechner Gábor sajnos nem teljesített mért kört.

Q2:
Nathanael Berthon, Gabriele Tarquini és Thed Björk a többiektől eltérően a végére hagyták a mért körüket, Björk és Berthon be is jutott a Q3-ba, Tarquini pedig a 7. helyen fejezte be a Q2-t. A második szakaszt Vernay nyerte Urrutia előtt, Ehrlacher pedig 4. ként jutott tovább a szétlövéses időmérő harmadik részébe. Mikel Azcona mindössze 5 század másodperccel maradt le a továbbjutásról. Jól taktikázott Yvann Muller, 10. pozíciója azt eredményezi, hogy holnap a 2. futamon az élről rajtolhat, azonban ott lesz mellette Michelisz Norbert is. Boldizs Bence sokáig úgy tűnt, hogy ismét egy fordított rajtrácsos versenyen az első sorokból rajtolhat, de a későn gyors kört futó pilóták megfosztották ennek a lehetőségétől.

Q3:
Jean-Karl Vernay gurult először pályára, az első kanyarban azonban túlerőltette a bejáratot, keresztbe állt alatta az alfa, így a gyors körét már be sem fejezte a francia.
Második ként érkezett a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher, aki nagyon erős kört teljesített, szinte hiba nélkül futotta meg a 2:13.623 idejét.
Nathanael Berthon hiába produkált három lila szektort is, a pálya elején olyan hátrányt szedett össze, amivel nem tudott Ehrlacher elé kerülni.
Thed Björk a középső szektorokban gyorsabb volt csapattársánál, azonban így sem sikerült az élre állnia.
Santiago Urrutia az előző versenyhétvége legértékesebb versenyzője nem kegyelmezett Ehrlachernek és 1.5 tized másodperccel autózott gyorsabb kört nála.


 


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!