SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

MKSZ: Itt a hivatalos álláspont a bajnokságokról

2 min read

A Magyar Kézilabda Szövetség hétvégén ligaülést tartott, ahol többek között döntés született  a női és férfi élvonalbeli bajnokságok további sorsáról. A tanácskozáson az MKSZ képviselői mellett a női és férfi klubok küldöttei vettek részt. További napirendi pontként előkerült  a sok elhalasztott mérkőzés, valamint a szponzori pénzek kifizetése.

A heti kötelező tesztelések kérdésében abban állapodtak meg, hogy továbbra is az adott csapat megyéjének járványügyi hivatalától függ, mivel van olyan szervezet, aki engedi játszani a játékosokat a két negatív teszt birtokában, viszont van olyan is, amelyik  még azzal sem adja meg az engedélyt a játékra.

A tesztelés menete is szóba került: a heti egyszeri kötelező tesztet még hétfőn el kell végezni. Felmerült annak is az ötlete, hogy az eddigi PCR-tesztet felváltaná az EHF által is használt antigénteszt. Ennek egyértelmű előnye, hogy elég akár a meccsek kezdete előtt egy órával elvégezni a vizsgálatot, így pedig csak az nem lép pályára, aki valóban fertőző/fertőzött.

Leglényegesebb pontként szóba került a bajnokságok folytatása. A szövetség továbbra is szeretné, ha játszanának a csapatok a jelenlegi nehéz helyzetben is.  Minden eshetőségre felkészült a szervezet, az elmaradt mérkőzéseket júniusig le kell játszani, ha viszont a helyzet a mostaninál is rosszabbra fordul, akkor a hazai találkozókat a már jól ismert “buborék rendszerben” bonyolítanák le, de ennek pontos hátteréről/menetéről még nincs konkrét információ. Tervek között szerepel, hogy a következő idénytől az NB1/B-s és NB2-es bajnokságokban is bevezetnék a heti egy tesztet, de itt biztosan szükség lesz a szövetség fedezetére hozzá, mivel ezen a szinten amatőr csapatokról van szó.

 

Forrás: duol.hu, handballexpert.com


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!