SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Peter Wright az Európa-bajnok

3 min read

A torna otthona! (Kép: eventim.de)

Vasárnap a végéhez érkezett az idei Darts Eb. Az elmúlt napok során hatalmas mérkőzéséket láthattunk, amelyekből ma sem lesz hiány.

James Wade-Devon Petersen 11-10

Hihetetlenül kezdett a Dél-afrikai, miután a 132-es kiszállóját követte a 127-es. A 2018-as győztes is remekül tartotta magát, de alacsonyabb zárásokkal. 1-3 volt az állás, amikor az angol felébredt, majd sorozatban négy leget nyert meg. A tömegek elképesztően repkedtek, a menetek rendkívül izgalmasra sikeredtek. Minden egyes nyílnak hatalmas jelentősége volt. Az “afrikai harcos” vette át az irányítást, miután 5-6-ról fordított 8-6-ra. Ezt követően megtört, nem jöttek a triplák, így a “Gép” került fölénybe. A 4-0-ás rohanását egy 158-as kiszállóval koronázta meg. A túloldalról jött a 106-os, ezzel jelezve azt, hogy nem dőlt el a találkozó. Petersen nem állt meg, hirtelen halálra mentette az összecsapást, de nem tudott fordítani. James Wade két év után ismét bejutott a döntőbe, és ő dobta meg a hétvége 200. 180-asát. Devon Petersen ugyanebből 30 db-ot ért el a tornán.

Peter Wright-Jonny Clayton 11-8

A találkozó eleje rendkívül kiegyenlített volt, mindketten hihetetlen átlagot futottak, de a kiszállózással hadilábon álltak. 180-asokból nem volt hiány, ezért minden menet szorosra sikeredett. 4-4-ig fej-fej mellett haladtak, majd a walesi tudott ellépni ellenfelétől. A mérkőzés középső része az övé volt, mivel higgadtabb maradt a dupláknál. 7-5-re vezetett, de a világbajnok elkezdett hajrázni, így egy szoros végjátéknak lehettünk a szemtanúi. A skót sorozatban 4 leget nyert meg, ezzel 9-7-re fordított. Az egyenlítés (7-7) egy 110-es zárással jött össze. A “Menyét” innentől kezdve egyetlen játékot nyert meg, ami kevésnek bizonyult. A “Kígyómarás” 102-es, míg Clayton 101-es átlagot ért el, de előbbi 52%-os kiszállózása döntőnek bizonyult.

James Wade-Peter Wright 4-11

A döntő hamar eldőlni látszott, miután a skót a kiszállóknál leiskolázta ellenfelét, akárcsak a tömegekben is. 4-1-es vezetésnél kicsit visszaesett, miután a “Gép” sorozatban két leget nyert meg, ebből 121-es kiszállóval az egyiket. Ezt követően indult meg a világbajnok hengere, amelyre az angolnak nem volt ellenszere. A “Kígyómarás” a veszni látszó legeket is meg tudta nyerni, mindig akkor robbantott, amikor szükség volt rá. Wade 4-3 után csak egy játékot húzott be, így Wright 7-1-es szériával fejezte be a találkozót. Sansza volt a 9 nyilasra is, de előbb a hetedik, majd a nyolcadik dobás “ment mellé”. 143-as zárást vitt véghez az utolsó előtti legben, majd 125-ről fejezte be a tornát. Átlaga elérte a 104-et, valamint hatszor dobott 180-at. Peter Wright először lett Európa-bajnok.

A világbajnoki után az Eb-serleget is begyűjtötte a skót, aki szinte minden tornán ott van a végelszámolásnál. Nincs sok idő a pihenésre, merthogy november 6-tól 8-ig Salzburgban rendezik meg a csapat vb-t, amelyen ott lesz a magyar páros is.


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!