SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Kiesett a világelső-Darts Eb 2.nap

3 min read

A torna otthona! (Kép: eventim.de)

Pénteken a nyolcaddöntőkkel folytatódott a Darts Eb. A továbbjutáshoz 10 leget kell megnyerni, így több idő van a hibák korrigálására.

Délután William O’Connor esélyt se adott Jamie Hughes-nak, sima 10-3-as sikert aratott. Az ír 50%-kal kiszállózott, míg az egyik menetet 138-ról zárta le. A címvédőt búcsúztató Martijn Kleermaker jobban kezdett Devon Petersen ellen, előbb 3-0-ra, majd 4-1-re vezetett. A Dél-afrikai azonban elkapta a fonalat, szórta a tömegeket, így kiegyenlített, majd fordított, végül 10-8-cal húzta be az összecsapást. Átlagban 100 fölé jutott, hiába a holland hatékonyabb kiszállózása. Kiegyenlített mérkőzést játszott egymással Jose de Sousa és Jonny Clayton. A portugál tegnap egy 9 nyilassal kezdett, ma viszont nem tudott nagyobb fölényt kialakítani. Hátrányba került, majd futhatott az eredmény után. 6-7-nél még volt számára remény, de a walesi egy 3-0-ás rohanással zárta le a találkozót. 10-6-ra nyert és 59%-kal dobta a duplákat. James Wade végigvezetett Nathan Aspinall ellen. Utóbbi elszalasztotta az egyenlítési lehetőségeit, előbbi pedig az elején 161-ről, majd a legvégén 144-ről szállt ki, így 10-8-as győzelmet könyvelhetett el.

Este Michael Smith kezdett Dirk van Duijvenbode ellen. A találkozó eleje a hollandé volt, de 0-3 után sorozatban hat leget nyert a “Bully Boy”. Majd 8-6-os előnyben volt, de a World Grand Prix ezüstérmese egy 4-0-ás rohanással fordított, és 110-ről állította be a 10-8-as végeredményt. Peter Wright remekül elkapta a fonalat Gerwyn Price ellen, miután hamar előnybe került, hiába a walesi 102-es kiszállója. 4-3 után 5 menetet nyert meg a világbajnok, így egyetlen játékra volt a győzelemtől. Az “Iceman” dobott egy 148-as és egy 127-es zárást is, de későinek bizonyult ez a feltámadás, így 10-6-os veresegét szenvedett a skóttol. Michael van Gerwen botrányosan kiszállózott Ian White ellen, így utóbbi 5-0(!)-ra vezetett. Innen már nem volt visszaút a világelső számára. 102-es átlagot ért el, miközben a “Gyémánt” 104-eset, végül 10-4-re nyert. A hollandnak a nyári újrakezdés óta egyáltalán nem megy jól nagytornákon. Elképesztő kezdést mutatott be Steve West, aki 5-1-re meg 7-3-ra vezetett Mensur Suljovic ellen, valamint dobott egy 144-es kiszállót. Az osztrák feltámadt, kihasználta ellenfele hibáit, így visszajött a mérkőzésbe. 8-8-nál szinte megjósolhatatlan volt a győztes személye. Végül az angol tudott jobban összpontosítani, a találkozót pedig 106-ról zárta le az utolsó legben (10-9).

Szombaton csak esti program lesz, méghozzá a negyeddöntőkkel. A világelső, a címvédő és az első három kiemelt már nincsenek versenyben.


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!