SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Megvannak az idei Eb párosításai

2 min read

A torna párosításai (Kép: PDC/Facebook)

Joe Cullen győzelmével ért véget az idei European Tour, ezzel első kiemelt lesz a tornán. Normális helyzetben 13, de idén csak 4 ET-t rendeztek meg, ezek alapján alakul ki egy ranglista, amelyről az első 32 vehet részt az Eb-n.

Fontos megemlíteni, hogy ez nem klasszikus értelemben vett Európa-bajnokság, mivel EU-n kívüli játékosok is kvalifikálhatnak. Idén a németországi Oberhausen ad otthont az eseménynek, amelyet október 29 és november 1 között rendeznek meg. Gary Anderson mellett nagy hiányzó lesz Glen Durrant, aki elkapta a koronavírust.

A címvédő Rob Cross a holland Martijn Kleermaker ellen kezd. A világelsőre (Michael van Gerwen) a vb-negyeddöntős litván, Darius Labanauskas vár majd. A világbajnok (Peter Wright) ellenfele az egyik hazai, Gabriel Clemens lesz. Az első kiemelt az ír William O’Conorral, a második helyen rangsorolt Gerwyn Price a belga Kim Huybrecths-szel, a harmadik Jose de Sousa a holland Jeffrey de Zwaannal, míg a negyedik Devon Petersen Andy Hamiltonnal mérkőzik meg. Max Hopp, a másik német Jonny Claytont “látja vendégül”. A két Smith egymás ellen csap össze.

A torna mérkőzéseit csütörtöktől vasárnapig az Arena 4-en követhetik élőben.


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!