SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

WTCR: Guerrieri győzelemmel indult a vasárnap

2 min read

Az argentin gyönyörű autózást és védekezést követően, magabiztosan nyerte meg a WTCR Hungaroring-i hétvégéjén az első futamot. Tassi 5. helyen végzett, Michelisz körhátrányban fejezte be a versenyt.

Tiszta égbolt és száraz aszfalt fogadta a pilótákat vasárnap reggel az első futamon. Itt-ott még találhatóak voltak vizes foltok a pályán, de mindenki slick gumikkal rajtolt.

Az élről Esteban Guerrieri, mögötte Mikel Azcona és Yann Ehrlacher indulhatott.
A rajtnál Azcona kerekei kipörögtek, így több pozíciót is veszített. Guerrieri jól jött el és sikerült is megtartania az első helyét. Mögé a Lynk & Co-k zárkóztak fel, Ehrlacher – Muller sorrendben, Tassi Attilát az egyes kanyarban meglökték – nagyot kellett mentenie a hondával.
4 kör eleltével az első hét pilóta nagyon egyben volt, Michelisz Norbi pedig már a 9. pozícióba zárkózott fel.
Féltávnál öldöklő küzdelmet vívtak az élen a hondák és a Lynk & Co-k, Azcona pedig Urrutia ellen próbált bemutatni egy gyönyörű előzést, de az uruguayi kiterelte az egyes kanyarban. Michelisz pedig a 9. helyről állt ki a boxba, ahol a motortérbe nézelődtek a szerelők.
A Slovakia Ringen remeklő audik csak a 11-12. ként köröztek, Boldizs Bence a 16. helyen, míg Kismarty Lechner Gábor a 20.-on autózott.
A verseny hajrájában Azcona és Tassi küzdöttek egymással és egy oda vissza előzést láthattunk az 1-es és 2-es kanyarban, végül a Honda maradt az 5. pozícióban.
Végül Guerrieri nyerte a futamot, mögötte Ehrlacher, Girolami sorrend alakult ki. Végig közel voltak, egymáshoz de valós előzési lehetőség nem adódott egyik fél számára sem. Tassi Attilát 5. ként intették le, erős futamot zárt a magyar, viszont számára a 2.-3. verseny lesz az igazán fontos. Ami látszik, hogy szárazon is meg van a tempója a hondának. Boldizs Bence 1 pontot szerzett, Mikel Azcona, pedig Tassi mögött ért be.

Fotó: Fiawtcr.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük