SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Nagyot küzdött, de nem sikerült az újabb bravúr a Fradinak

4 min read

A CSM Bukarest otthonába utazott a Ferencváros a Bajnokok Ligája 5. fordulójában, ahol tisztes helytállást követően végül 25-19-es vereséget szenvedett az FTC.

A Fradi a hihetetlen dániai mérkőzése után utazott a román fővárosba, míg a bukarestiek Norvégiában szenvedtek vereséget előző héten.

A keretben volt Julia Behnke, mégis Schatzl Nadine kezdett beálló pozícióban. Hibákkal indult mind két fél oldalán a találkozó; Alicia Stolle szerezte a mérkőzés első találatát. A kezdés előtt kérdés volt, hogy továbbra is lassítja-e a játékot a Fradi vagy visszatér-e a megszokott ritmusához. Az első gyors támadás lehetősége után leszűrhető volt, hogy hasonló lesz az iram, mint az Esbjerg ellen.

A vendégeknél már ott lehetett a csapatban Cristina Neagu, aki két hét karantén után tért vissza, de ő is csak a padról követhette a mérkőzés elejét, 7 percet kellett várni a pályára lépésére mivel csapata 4-1-es hátrányban volt.
Továbbra is a kemény pattogós védekezés jellemezte a zöld fehéreket, de ennek ellenére is 4-4-nél utolérték a hazaiak a mieinket, ekkor már Behnke is ott volt a pályán.

A játékvezetők rendre észrevették a két bukaresti beálló szabálytalan zárásait, leválásait, amiből Szucsánszki Zita tudott gólt szerezni, így az első negyedórát egy góllal megnyerte a Fradi.
Kovacsics Anikónak volt egy kihagyott hétméterese, majd egy emberelőnyös szituációban, gyönyörű csel után szerzett gólt.

A hazaiaknál Neagu a szélen védekezett, ezzel is tartalékolva az erejét, Adrian Vasile 5-7-es állásnál kért időt. Hatásos is volt a lányaihoz tartott beszéde, egy perc alatt utolérték az FTC-t.

A 24. percben érkezett Elek Gábor időkérése is, amikor a mérkőzésen először át vették a románok a vezetést, ekkor 9-8 volt az állás. Szerencsére az ellenfél sem siettette a támadásokat, a harmadik hétméterest pedig már nem hagyta ki a Ferencváros, Angele Malestein gólja után 9-9 állt az eredményjelzőn.

A kapuban Janurik Kinga mutatott be fontos védéseket, a másik oldalon Grubisics, Stolle eszén járt többször túl.
Félidő végére kisebb rövidzárlat következett támadásban, egy jó védekezést követően könnyedén szórta el a labdát Szucsánszki, amiből ráadásul gólt is lőtt Dembele 10 másodperccel a vége előtt, így 12-10-el mehettek szünetre a csapatok.

Az első játékrészben nem kaptak túl sok labdát a szélsők, a második harminc perc viszont egyből kétszer. A hazaiaknál újra Dembele, míg a Fradinál Márton Gréta köszönt be.

Kezdtek az FTC támadásai kiszámíthatóvá válni, Kovacsicsot pedig reklamálás miatt küldték ki 2 percre, azonban szabaddobást követően Stolle talált be.

A Bukarestnél Lazovic remekelt az ötödik gólját szerezte, amivel 16-12-re léptek el a hazaiak, jött is a vendég időkérés.

Jelentősen feljavult a románok védekezése a félidő után, 10 perc alatt csak két gólt sikerült lőnie a Ferencvárosnak, viszont támadásba az ellenfél is vétett hibákat.
Kovacsics fejelt össze Andrea Klikovac-al, ennek következtében a csapatkapitány ápolásra szorult, így érkezett Ballai Borbála, majd Szucsánszki is megsérült, helyére Bánfai Virág érkezett. Janurik három bravúrvédést is bemutatva tartotta meccsben csapatát és többször is támadhatott a Fradi az egy gólos különbségért, végül mégis a hazaiak lőttek két gólt is, 18-14-re módosult az állás.

Rendre Dembelet játszották meg a szélen a társak, amiket magabiztosan értékesített.
Fáradni látszott a Ferencváros az utolsó 10 percre fordulva, jöttek a hibák és az eladott labdák elől, Elek Gábor időt is kért, hogy kicsit rendet rakjon a fejekben és ne adják fel a küzdelmet.
A kérésnek próbáltak eleget is tenni a lányok, Malestein gólja után 4-re zárkóztak, 23-19-nél.

Végül 25-19-es vereséget szenvedtek a zöld-fehérek, akik ismét helytálltak a megtizedelt keretük ellenére, de a csoda újra nem sikerült.

További eredmények:

Dortmund – Buducnost: 26:28
Esbjerg – Kristiansad: 27:27
Brest – CSZKA Moszkva: 28:30
Podravka – Odense: 17:33

fotó: index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük