SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Horvát játékos képviseli a régiót

2 min read

Boris Krcmar (kép: PDC Hungarian Fan Club)

Szombaton Vecsésen csaptak össze a Kelet-európai régió legjobbjai az egyetlen világbajnoki pozícióért. Számos magyar versenyzőért szoríthattunk a történelemírás reményében.

Az első fordulóban Németh Szabolcs 6-4-re verte Böröczi Áront, majd Balló Sándor 6-2-re kapott ki a cseh Adam Gawlastól. Lakatos Gergely 6-4-gyel búcsúztatta Never Resetart, Major Nándor két leget engedett Ház Bálintnak. A rangadón Kovács Patrik 6-3-ra nyert Székely Pál ellen.

A második kör is jól sikerült a mieink számára, miután Helfrich Patrik 6-5 arányban múlta felül Pavel Jirkalt. Azonban 3 magyar párharcot is rendeztek, amelyek végén Németh Szabolcs, Kovács Patrik és Takács Gábor örülhettek. Utóbbi a csapat-vb-re utazó Végső Jánost verte 6-5-re. Lakatos remekül helytállt a tavalyi ifjúsági vb-döntős Gawlas ellen (6-4). Rucska József pedig Boris Krcmar ellen maradt alul (6-3).

A negyeddöntőben Krcmar hasonló arányú sikert aratott Németh ellen, Takács 6-1-es pofonba szaladt bele Mario Cegir révén, Kovács 6-3-ra verte Helfrichet. Az elődöntőben a horvát diadalmaskodni tudott, majd a torna mérkőzése következett. Kovács Patrik 5-1-re vezetett Adam Gawlas ellen. A meccsnyilait nem tudta értékesíteni, így 4-0-ás rohanással egyenlített ki a cseh. A tizenharmadikat már bedobta, így 6-5-re nyert.

A döntőben esélye se volt Boris Krcmar ellen, 6-1-re kapott ki. A Kelet-európai régiót a horvát fogja képviselni a világbajnokságon, amely helyszínéről és időpontjáról még nincs hivatalos döntés.

forrás: PDC Hungarian Fan Club/Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük