SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Nehezen indult, könnyed siker lett a vége

3 min read

Ramincu Valcea együttesét fogadta a Győri AUDI ETO KC a Bajnokok Ligája 5. fordulójában. Döcögős első félidő után, magabiztos 38-31-es győzelmet aratott a címvédő.

Mindkét alakulat győzelemmel hangolt az összecsapásra, a Győr a Vácot múlta felül, míg a Valcea a Craiova felett aratott győzelmet.

Nem úgy indult a találkozó, ahogy azt szerették volna azt a Rába parton, Mireya Gonzalez két góljára, csak Lukács Viktória tudott válaszolni, több eladott labdája is volt a zöld fehéreknek.
Több érdekes ítélet is született a játékvezetők részéről, javarészt a Győr ellen. Ami az egyik oldalt sárga lap az a másikon csak egy szóbeli figyelmeztetés volt.
11 perc elteltével sikerült utolérni a románokat, ekkor Kari Brattset egyenlített és lett 5-5 az állás. Ami ez idő alatt körvonalazódott, hogy a vendégek nem siettek sehova, viszont a hazaiak néha túlzottan is gyorsan akartak gólt lőni, ez több elkapkodott befejezést eredményezett.
Negyedóra elteltével sem javult a helyzet, hiába jött Silje Solberg a kapuba, a különbség tovább nőtt a két csapat között, támadásba pedig rég nem látott hibákat vétett a Győr.
Danyi Gábor 4 gólos hátránynál volt kénytelen időt kérni, ekkor érkezett a pályára Estelle Nze Minko, aki új lendületet hozott a csapatnak és 11-12-re tudtak felzárkózni.
Petre Berbecaru ekkor gondolta úgy, hogy magához hívja az övéit, ami után Gonzalez egy hatalmas gólt lőtt Solberg kapujába, 5/5 volt a mérlege ekkor, és a hátán vitte csapatát a spanyol.
A félidő hajrájára Eduarda Amorim pihenőt kapott és az Oftedal, Kristiansen, Nze Minko középső tengellyel támadott az ETO, azonban ez sem hozott változást. 15-17 volt a szünetben az állás…

Folytatást követően egyből sikerült az egyenlítés két támadást követően, viszont ami biztatóbb volt, hogy a védekezés keményebbnek tűnt, Beatrice Edwige-el hármasban.
3 perc telt el a második játékrészből, amikor a Győr 19-18-nál átvette a vezetést Lukács találatával.
Fodor Csenge érkezett a balszélre szünetben, 5 perc 40 másodperc után már két gól állt a neve mellett, az eredményjelzőn pedig 22-19, jött is a vendég időkérés.
Pattogós és kemény védekezést követően elől már nem jöttek a hibák a hazaiaknál, Lukács és Nze Minko is magabiztosan értékesítette a helyzeteket.
A Győr szabályszerűen megsemmisítette az ellenfelét, a már előbb említett Estelle Nze Minko csapata legjobbja volt. Az elmúlt hetek teljesítménye után pedig kilehetett mondani, végre megérkezett a Rába partra.
A mérkőzés utolsó negyedére a csapatok 31-22-es állással fordultak, ami azt jelentette, hogy a második játékrészben az ETO 16-ot lőtt, és csupán csak 5-öt kapott. Ahogy arra számítani lehetett a szünetben összekapta csapatát Danyi Gábor.
33-23-nál számolhatott rá a közönség először a románokra, ekkor kezdődött meg a találkozó hajrája, amikor Amand Kurtovic is a pályára lépett.
A feljavult védekezés hatására a kapusteljesítmény is jobb lett a második félidőre, Amandine Leynaud a vonal előtt segítette a társakat.
Az utolsó percekben, már csak az volt a kérdés, hogy meglesz-e a 40 lőtt gól, végül 38-31-es győzelmet aratott a címvédő.

A csapat legeredményesebb játékosa Estelle Nze Minko lett 10 találattal, de Lukács Viktória is 8-at jegyzett.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük