SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Kik jönnek Hamilton és Vettel után?

3 min read

A Forma-1 legismertebb és legsikeresebb alakjai egyértelműen azok, akik rendelkeznek már számos győzelemmel és világbajnoki címmel. Várhatóan négy bajnok pilótával találkozhatunk 2021-ben, ezek név szerint Fernando Alonso, Kimi Räikkönen (nem hivatalos, azonban valószínű), Lewis Hamilton és Sebastian Vettel. Közülük a legfiatalabb utóbbi, 33 évével. Emellett érdemes megemlíteni, hogy Ricciardo, Bottas, Pérez és Hülkenberg is 30 felett vannak már, tehát érdemes gondolkodni, kik lehetnek azok az utánpótlás versenyzők, akik átvehetik egyszer a sportág arcainak szerepét.

Az első név, aki mindenkinek az eszébe juthat, az Mick Schumacher. Voltak kétkedők vele kapcsolatban, azonban idei kiegyensúlyozott produkciója, és kiváló versenytempója bizonyítja, hogy akár már jövőre is lehet helye a legjobbak között. Nem mellesleg a tehetségekben dúskáló F2-es bajnokság élén áll, tehát ennél több bizonyítékra talán nincs is szükség jelen helyzetben. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a Ferrari Versenyzői Akadémia neveltje az Alfa Romeo egyik ülését kapja meg Kimi Räikkönen csapattársaként.

A Ferraris vonalon maradva folytassuk az idén szintén tesztlehetőségeket kapó Robert Shwartzmannal és Callum Ilottal, akik némi kiegyensúlyozatlanságuknak köszönhetően nincsenek az F2 élén. Schumacherrel ellentétben az egykörös tempójuk is remek szinten van, több pole pozícióval is rendelkeznek már idén, illetve egyenként is több győzelmük van, mint a németnek. A közvélekedés szerint hármójuk közül Ilott a legkészebb az F1-es bemutatkozásra, vele kapcsolatban leginkább a Haas 2021-es ülését pedzegetik. 

A Honda kivonulásának híre úgy tűnt, hogy csökkenti a japán Yuki Tsunoda esélyeit egy közeljövőbeli F1-es helyre. Az utóbbi napokban ennek ellenére felerősödtek a hangok, miszerint az AlphaTauri igényt tartana szolgálataira. Nagyon jól kell állnia a csillagoknak ehhez, azonban az egyértelmű, hogy a fiatal pilóta nincs híján sebességnek. Az F2-es címre is van még matematikai esélye, ám az valószínűleg elúszott már szezon közepi rapszodikus eredményei miatt. Franz Tost nyilatkozata alapján tervben van Tsunoda leigazolása, azonban még egy év F2 talán a javára válhatna.

Nikita Mazepin is azok között van, akik reménykedhetnek a száguldó cirkuszos bemutatkozásban. Édesapja révén több csapatban is felmerülhet a neve, hiszen hatalmas pénz van mögötte. Teljesítménye sem sokban marad el az eddig felsoroltaktól, azonban megnyilvánulásai több ízben is borzolták a kedélyeket. Jót tenne az orosznak a lenyugvás és akkor több szó eshetne a pályán nyújtott produkcióiról, és nem fogadnák kétkedve a szurkolók az ő F1-hez közeledtét.

A jelen fiatal sztárjai mellett nem mehetünk el, ha a jövőről esik szó. Charles Leclerc és Max Verstappen hétről-hétre bizonyítja, hogy megfelelő autóval egyértelműen világbajnokságra érdemes pilóták, de folytatható a sor Norrisszal, Russellel, Sainzcal, Strollal, Latifivel vagy Albonnal is. Az biztos, hogy a Forma-1 jövője remek kezekben van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük