SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Guerrieri nyerte a vizes első edzést

3 min read

Ezen a hétvégén hazánkban, a Hungaroringen vendégeskedik a WTCR mezőnye, ahol az első szabadedzésen Esteban Guerrieri volt a leggyorsabb.

Hideg és vizes aszfalt fogadta a csapatokat szombat reggel, nem a szokványos időjárás, amit itt mindig is tapasztalnak a pilóták. Másik legnagyobb különbség az előző évekhez képest, hogy szurkolók nélkül zajlik le a versenyhétvége.

Első neki futásra Yann Ehrlacher volt a leggyorsabb, mögötte a csapattársai következtek, Yvan Muller, Santiago Urrutia sorrendben. Többen az első kört követően visszatértek a boxba, Michelisz Norbert is nagyon óvatos körrel kezdett, szerette volna felmérni a pálya tapadását és körülményeit.

Negyedóra elteltével Esteban Guerrieri vezetett 2:06.331 idejével, mögötte csapattársa Néstor Girolami a második, míg a harmadik Ehrlacher volt. Jól kezdett Mikel Azcona aki a negyedik pozícióban volt ekkor. Tassi Attila nem rendelkezett még mért idővel egyedüliként a mezőnyből, többször is visszahajtott a boxba, valószínűleg technikai gondokkal küzdött. Boldizs Bence – Kismarty Lechner Gábor kettős a 19.-20. helyen állt ekkor.

A legtöbb versenyző a középső szektorban küzdött a körülményekkel, egy jól sikerült első szektor után sok hiba csúszott a pálya közepén a körükbe.

A második 15 perc után továbbra is Guerrieri állt az élen, őt követte Azcona és Gabriele Tarquini. Michelisz a 11., Tassi 14., Boldizs 19., Kismarthy 22. helyről várta az edzés utolsó harmadát. A trükkös időjárás ellenére sem voltak nagy különbségek a pilóták között, többnyire 1 tized választotta el a legjobb köröket egymástól.

Végül nem hozott változást az élen a szabadedzés hajrája, Guerrieri egyedüliként autózott 2:06 időn belül, mögötte Azcona maradt a második, a harmadik helyre a Slovakia Ringen remekelő Nathanael Berthon lépett fel. Az utolsó percekben Luca Engstler és Jose Manuel Sabag vállalta túl magát, szerencsére baleset nem történt, csak megforgás.

Az leszűrhető az első edzés eredményéből, hogy továbbra is jól mennek a hondák és az audik, Tarquini 5. pozíciója pedig bizakodást adhat a Hyundai és a 10. helyen végző Norbi számára is. Azonban folytatódik a Lynk & Co szenvedése, Thed Björk csupán a 7. ként végzett ezzel ő nyerte a csapaton belüli csatát.

A magyarokat tekintve Boldizs a 15, Tassi 17, Kismarty a 22. helyen végzett. Boldizs Bence és Tassi Attila többször is futott erős első és harmadik szektort, viszont meggyűlt a bajuk a pálya középső szektorával, szóval ott még lehet tartalék.

Az első szabadedzés végeredménye:
Folytatás 13:30-tól a második edzéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük