SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Guerrieri megszerezte a pole-t, Tassi a nyomában

2 min read

Esteban Guerrierri az egész szombati edzésnapot uralta a Hungaroringen, nem volt ez másképp az időmérő edzésen sem. Tassi Attila a Q3-ban a második helyre kvalifikálta magát. Michelisz Norbert már a Q1-ben búcsúzott.

Q1:

Felemás érzelmekkel zárult az első szakasz magyar szempontból, Tassi Attila az 5. míg Boldizs Bence a 12. helyen végzett. Michelisz Norbert és Kismarty Lechner Gábor azonban kénytelen volt búcsúzni az időmérő edzéstől, Norbit 16., Gábort 22.-ként intették le. Mikel Azcona továbbra is remekelt, hiszen 2. pozícióban végzett, Guerrieri senkitől nem zavartatva nyert ismét, és több mint fél másodpercet adott a zengős Cuprának. Yann Ehrlacher lett a 3., Tiago Monteiro pedig a 4.
Mindkét Hyundai gyújtáskimaradás problémával küzdött az első szabadedzés óta, és az első gumikat sem tudták működési tartományba hozni, ezért a gyenge teljesítmény.

Q2:

Első nekifutásra Azcona futotta a leggyorsabb kört, őt követte a négy hondás: Guerrieri, Tassi, Girolami, Monteiro sorrendben.
Végül maradt is ez a felosztás a második szakasz végéig. Boldizs Bence sokáig foglalta el a 10. helyet, ami a holnapi 2. versenyen első rajtkockát ért volna, azonban Nathanael Berthon a magyar elé kvalifikálta magát, így Yvan Muller ölébe hullott ez a pozíció.

Q3:

Mikel Azcona gurult először pályára, de ahogy elhagyta a boksz utca kijáratát megállt a spanyol versenyző, mint később kiderült, a zöld lámpa a box végén egyszer csak pirosra váltott, ezért állt meg. Azonban ez azt eredményezte, hogy nem futhatott mért kört, joggal bosszankodhat, akár egy pole pozíció is elérhető lett volna számára.
Guerrieri ellenállhatatlan maradt, ezt a szakaszt is megnyerte, mögötte Tassi végzett, őt a Girolami, Monteiro páros követte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük