SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Guerrieri az élen, Azcona 2.

2 min read

Továbbra is rettentő kiegyensúlyozott teljesítményt mutat Esteban Guerreri, aki az első után a második edzésen is remekelt. Bizakodhat a Zengő Motorsport, Azcona az elejében.

A reggeli edzéshez hasonlóan most is nedves pályán tartották meg a szabadedzést, azonban az ideális ív sokkal jobban kirajzolódott és kevesebb víz állt rajta.

Sokkal több hibával kezdték az FP2-t a pilóták, mint pár órával korábban az első gyakorlást, Thed Björk például driftes mozdulattal kormányozta be a Lynk & Co-t a 8. kanyarba. Gabriele Tarquini és Jean-Karl Vernay is ugyanott hibázott, míg Tom Coronel a sikánt volt kénytelen át vágni.

10 perc elteltével ugyanaz volt az állás az első háromban, mint az első szabadedzés végén. Esteban Guerrieri vezetett, mögötte Mikel Azcona és Nathanel Berthon volt a sorrend.
Elég hátul találhattuk a magyar versenyzőket, Tassi Attila 13., Michelisz Norbi 15., Boldizs Bence 16., Kismarty Lechner Gábor pedig a 21. helyen állt.

Úgy kezdődött meg az edzés utolsó harmada, hogy Azcona volt a leggyorsabb, több mint fél másodpercet adott Guerrierinek. Nem sokkal ezelőtt Vernay futott egy erős kört, azonban az 5. kanyarban szélesen fordult és elvették tőle a mért idejét. Tassi kifejezetten jó első szektort követően a pálya közepén hibázhatott, hiszen több mint egy másodperces hátrányt szedett össze, viszont még az edzés elején jelezték neki, hogy csak utolsó szakaszra kap új esőgumikat.

Az utolsó percekben meg is kapta azt amivel a 4. lett, míg Michelisz a 7. helyre ugrott fel, Azcona megtartotta a második pozícióját a Cuprával, Boldizs 16., Kismarty 22.-ként végzett.

Guerrierit és a Hondákat továbbra sem lehet megingatni az élen, az első edzéstől eltérően itt már nagyobb különbségek alakultak ki a pilóták között, az argentin pedig tovább gyorsult reggelhez képest.

Belső kamerás felvételekből az jól látszott, mennyire kell küzdeni az autóval ilyen körülmények között, azonban délutánra sem várható javulás az időjárás terén, szóval minden egyes megtett kör aranyat érhet az időmérő edzésre.

FP2 végeredménye:15:30-tól következik az időmérő edzés.


fotó: fiawtcr.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük