SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

A hajrában nyert a Siófok

2 min read

A Női K&H Liga szombati mérkőzésén a Siófok a Vácot fogadta. A hazaiaknak 10, míg a vendégeknek 8 pontjuk volt a találkozó előtt.

Nerea Pena rögtön hétméterest rontott, majd Triffa Ágnes kivédett még egyet. Azonban a másik oldalon sem sikerült hasonló szituációból túljárni Dinah Eckerle eszén. A Duna-partiak jobban kezdtek, eleinte náluk volt az előny, majd fordult kocka. Mindössze a negyedik büntető volt az első, amelyet sikerült értékesíteni, ezt Gnonsiane Niombla tette meg. A hajrában kettős emberhátrányba került az EL címvédője, így a váciak ki tudtak egyenlíteni. Camille Aoustin két másodperccel a dudaszó előtt betalált, így a házigazda 14-13-as előnnyel mehetett szünetre. Apró szépséghiba, hogy összesen 9 labdát szórtak el a csapatok.

A második félidő elejére kiegyenlített játék volt jellemző, majd a kékmezeseken látszódott meg a fáradtság. Bent Dahl csapata sem volt tökéletes, de a helyzeteiket jobban értékesítették. Katarina Jezic a 49′-ben begyűjtötte harmadik kiállitását, így nélküle fejezték be a találkozót a hazaiak. Szilágyi Zoltánnak csonkább a kispadja, ezért nem tudott olyan játékosokat behozni, akik ki tudták volna egyenlíteni az állást. Közel álltak a pontszerzéshez, de a fontos lehetőségeknél rossz dönteseket hoztak. Végül 28-22-re nyert a Siófok, mindezt három vereség után tette meg.

Mindkét csapatnak sokat kell javulnia a novemberi Európa Liga selejtezőhöz, mert sok volt a technikai hiba. Simán pórul járhattak volna a sötétmezesek, ha a váci játékosok egy kicsivel jobban koncentrálnak a fontos szituációknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük