SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Megvan a magyar csapat, bemutatjuk a tagjait

3 min read

(pdc.tv)

A PDC meghívót küldött két magyar játékosnak, Kovács Patriknak és Végső Jánosnak, így ők képviselik majd hazánkat az idei csapat-vb-n. Bemutatjuk a két játékost! A versenyt Salzburgban rendezik meg.

Kovács Patrik

A 24 éves játékos korábban már szerepelt World Cup of Darts-on, méghozzá 2016-ban. Akkor Bezzeg Nándorral az oldalán a második fordulóig jutottak el, miután legyőzték a thaiföldi párost, de Belgium már nagy falat volt. Patrik Ronny Huybrechts ellen veszített 4-1-re a párharc során. A PDC keretein belül a 2018-as riesai European Tour-ra jutott ki, ahol az első mérkőzésén búcsúzott az ír Steve Lennon ellen (6-1). Az ifjúsági világbajnokságra kétszer jutott ki, de egyszer sem lépett tovább a csoportkörből. Két évvel ezelőtt elindult a Kelet-európai vb-selejtezőn, amelyen a negyeddöntőig jutott. 2017-ben a döntőig menetelt a Hungarian Classics versenyen. Jelenleg nem rendelkezik Pro Tour kártyával. Az ózdi játékos a “Han Solo” becenévre hallgat.

Végső János

Társánál kicsivel idősebb és rutinosabb, mivel 30 éves lesz decemberben. Kétszeres csapat-vb résztvevőnek mondhatja magát, idén lesz a harmadik. 2017-ben Mester Zoltánnal az oldalán az első fordulóban estek ki Kanada ellen. Az ellenfélnél ott volt a kétszeres PDC-világbajnok John Part, valamint John Newman Junior. Két évvel később Székely Pállal sem élték túl az első kört, akkor a házigazda német páros bizonyult erősnek. Max Hopp és Martin Schindler 5-1-es vereséget mértek rájuk. 2016-ban két European Tour-ra kvalifikálta magát, szeptemberben a European Darts Trophy-ra, majd októberben a German Darts Masters-re. Előbbin a fentebb említett Schindler, míg utóbbin Darren Johnson múlta őt felül. 2015-ben soft Európa-bajnok lett, kedvenc versenye pedig a Hungarian Classics, amelyen sokszor eljutott a végjátékig. Itt 2019-ben ért fel a csúcsra, ami talán pályafutása legnagyobb tornagyőzelmének mondható. Beceneve a “Morzsi”, a nyilai pedig a 22g-os Glen Durrant szettből állnak.

Mindketten jártak már a tornán, de most új terepen rendezik meg a versenyt. Szerintetek meddig juthat a magyar páros?

forrás: dartsdatabase.co.uk, patrikdarts.blogspot.com, Wikipedia


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!