SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Glen Durrant a Premier League bajnoka

3 min read

Az új bajnok (PDC/Facebook)

Csütörtök este Coventry-ben rendezték meg a 2020-as Darts Premier League záróestéjét. A 2015-ös bajnok Gary Anderson, a világbajnok Peter Wright, az alapszaksz első helyén végző Glen Durrant és a 2019-es UK Open győztes Nathan Aspinall mérkőztek meg a trófeáért.

Glen Durrant-Gary Anderson

Az idei sorozatban remekül teljesítő Durrant az eddig megszokott játékát hozta az elején. A skótnak nem mentek a kiszállók, így nagy hátrányba került. A kétszeres világbajnoknak volt egy 124-es zárása, de “Duzza” 6-3-as előnyre tett szert. A “Repülő Skót” a szünet után kezdte meg a felzárkózást, összejött neki a “Shanghai”, majd fordítani tudott, így 9-7-re vezetett. A háromszoros BDO-világbajnok mentette a menthetőt, a 113-as záras után ki tudta harcolni a hirtelen halált. Ezt a leget ő kezdte, de az ellenfelének hamarabb voltak meccsnyilai, ebből három darabot hibázott el. Az első kiemelt ezt nem hagyta büntetlenül, így 10-9-re nyert, ezzel bejutott a döntőbe.

Peter Wright-Nathan Aspinall

Szoros küzdelmet láthattunk, mivel a “sokadik” nyilak döntötték el a legeket. 4-4-ig fej-fej mellett haladtak, majd “ASP”-től érkezett egy 138-as kiszálló, így 6-4-re vezetett. A világbajnok erre egy 126-ossal válaszolt, de hiába próbálkozott, nem tudott kiegyenlíteni. Az “Áspis” 141-es zárása ismét felé billentette a zászlót, a skót már nem hibázhatott. Az angol rendkívül higgadt tudott maradni, már az első meccsnyilát értekesítette, így a végeredmény 10-7 lett a javára. Kiegyenlített volt az összecsapás, de Aspinall remek játékával nem lehetett mit kezdeni.

Glen Durrant-Nathan Aspinall

Angol házidöntő új győztessel, az ország 2012 után ad újra bajnokot a sorozatnak, akkor Phil Taylornak sikerült ez. Azóta 6 holland (Van Gerwen 5x, Van Barneveld) és egy skót (Gary Anderson) siker született. Biztonsági játékkal kezdtek a résztvevők, mindketten ügyeltek a saját kezdéseikre. A legek döntő többsége rendkívül szoros volt, így 5-5-tel mentek szünetre. Pattanásig feszültek voltak a játékosok, hiába a nagy sanszok, egyikőjük sem élt vele. “ASP” 100-as kiszállójával 6-6 lett az állás, majd utána megtorpant. Nem dobta be a dupláit, “Duzza” pedig kihasználta, és 127-es zárással 9-6-ra módosította az eredményt egy 3-0-ás rohanással. A 2019-es UK Open bajnok innentől csak futhatott az eredmény után. Becsülettel küzdött, de ez nem volt elég a győzelemhez. A háromszoros BDO-világbajnok 11-8-ra nyert, így első szezonjában megnyerte a PL-t. Glen Durrant első nagyobb tornagyőzelmét aratta a PDC-ben, eddig két Players Championship jött össze neki.

Már korábban biztos volt, hogy Michael van Gerwen hegemóniája meg fog törni, de új bajnokra kevesen számítottunk. Glen Durrant ott folytatta, ahol szeptember elején abbahagyta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük