SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Közte 24, magabiztos győri siker

4 min read

Ötödik mérkőzését is megnyerte a Győri Audi ETO KC a női kézilabda bajnokságban. A Vác együttesét tudták felülmúlni hazai pályán 43-19-re.

A hazaiaknál mindenki rendelkezésre állt, de Danyi Gábor elmondta, lesz, aki kevesebb játékidőt kap, mint a korábbi mérkőzéseken. A vendégeknél pedig Lakatos Rita hiányzott vállsérülés miatt, de ott volt a keretben az új igazolásuk, Aron Andrea.

Szélső gólokkal indult a találkozó, Diószegy Fanni találatára, Fodor Csenge válaszolt. Az már az első támadásokból leszűrhető volt, hogy a váciak nem siettették a gyors támadásokat. Nem úgy, mint a Stine Oftedal vezette zöld mezesek, akiknek csak nyomozni tudták gyors lépteit a védő játékosok.
A 9. perc végén tudta kétgólosra növelni előnyét a Győr, ekkor Amorim talált be, de kifejezetten élt a szélen Fodor, aki ekkor már három találatnál járt.
Eladott labdák és belemenések jellemezték a váciak játékát, 8-4-es állásnál kért időt Szilágyi Zoltán, statikus játékra panaszkodott, valamint több faltot szeretett volna látni a védekezésben. Elővették a hét a hat elleni játékot is, azonban ez sem vezetett sikerre, sőt, tovább nőtt a különbség a két csapat között.
Negyed óra elteltével 12-5 állt az eredményjelzőn, Lukács Viktóriáról szólt ekkor az összecsapás, egymás után szerzett két gólt is, sőt, egy 2 perces kiállítást is kiharcolt. A másik oldalon tovább folytatódott az eladott labdák és belemenések sora, tíz és fél perc után szerzett gólt a vendég gárda, Grosch Vivien volt eredményes.
A 20. perc elején, egymásra licitáltak a játékosok, ki tud szebb gólt szerezni. Kezdte Kácsor Gréta, aki 9 méterről lőtte ki a bal felsőt, majd erre Eduarda Amorim válaszolt, aki végigfutott a védő fal előtt és talált be a rövidre. Ezután Hámori Konszuéla tört be a hatoson belülre, a labdája két kapufát is érintette, miután átgurult a gólvonalon, majd a győri időkérés után Veronica Kristiansen alkotott, aki egy cunderrel kínálta meg Triffa Ágnest, ezzel 17-9-re módosult az eredmény.
A játékrész hajrájában talán már a 3. kapufáját szerezte meg a Győr, míg a váciak, ha nagy nehezen helyzetig jutottak, akkor Amandine Leynaud babrált ki velük. Még mindig próbálták a hét a hat elleni játékot, azonban ebből rendre Estelle Nze Minko szerzett labdát és lőtt belőle két üres kapus gólt.
Végül 20-11-es állással mentek félidőre a csapatok.

A második félidő hatalmas Kácsor góllal indult, ekkor már Silje Solberg állt a hazaiak kapujában, jobb szélre érkezett Faluvégi Dorottya, valamint a védelem közepére Béatrice Edwige, Kari Brattset helyére.
22-12-nél alakult ki először a tízgólos különbség, Amorim talált be, ekkor már 6 gólnál járt. Három perce alatt háromszor köszönt be Faluvégi, egyből jött is a váci időkérés.
Örülhettek a győri szurkolók, Amanda Kurtovic talált be átlövésből, ezek azok a megmozdulások, amit nagyon vártak már tőle a Rába-partiak.
Bukovszky Anna próbált a vendégeknél támaszt nyújtani, de amíg védte Fodor ziccerét és a pályára lépő Anne Mette Hansen lövését, addig támadásban Szabónak feladott labdákat erőltették, amiket könnyen halásztak le a hazai védők. Grosch kitámasztás közben sérült meg, ami így első ránézésre eléggé súlyosnak tűnt.
30-16-nál kért újra időt Szilágyi Zoltán, legnagyobb fejfájást az okozhatta számára, hogy a kapuba beálló Solberg nagyon jól szállt be a mérkőzésbe.
Szilágyi megadta a lehetőséget harmadik kapusának is, az utolsó 10 percre Bálint Anna érkezett, akit Nze Minko szintén felavatott, ekkor már 8 gólnál járt, az eredmény 36-18 volt ekkor.
Az utolsó percekre teljesen összeomlott váci együttes, több hibát is vétettek, és olyan lövésekbe mentek bele, ami nem volt tiszta helyzet.

Végül nagyon magas iramot diktálva tudott nyerni a Győr, a csapat legeredményesebb játékosa Estelle Nze Minko lett, aki 10 találatot jegyzett.

További eredmény:

MTK Budapest-Siófok KC 33-31 (16-15)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük