SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Újabb argentin csatlakozik a WTCR mezőnyéhez

2 min read

José Manuel Sapag Néstor Girolami és Esteban Guerrieri nyomába ered, harmadik argentinként pedig csatlakozik a WTCR sorozathoz, itt a Hungaroringen.

A 25 éves versenyző szabadkártyás pilótaként áll rajthoz ezen a hétvégén a magyar nagydíjon, egy Hyundai i30 volánja mögött. Azonban tervben van számára, hogy az olaszországi versenyen is indulni szeretne, amit a jövő hónapban rendeznek meg.
Előző szezonban az Argentin Super TC2000 bajnokságban szerepelt, ahol előtte versenyzett a már említett Girolami-Guerrieri páros, valamint José Mária López is. Múlt hétvégén pedig a TCR Europe sorozatban mutathatta meg a tudását, ahol összetettben a nyolcadik helyezést érte el, a Catalunya-i pályán.

“Az biztos, hogy kihívásokkal teli hétvége lesz ez” – kezdte Sabag. “Soha nem vezettem még a Hungaroringen, csak szimulátoron. Van egy kevés tapasztalatom a Hyundaijal, de meg kell szoknom a pályát és ez nehéz lesz. A WTCR szintje teljesen más, így megpróbálok alkalmazkodni és lépést tartani a többi pilótával, célom az, hogy minden egyes edzésen jobb legyek és fejlődni tudjak.”

Az újonc pilóta versenyzett már együtt két honfitársával és reméli pár hasznos tanáccsal is ellátják.
“Ismerem őket, egyszer együtt versenyeztünk egy kisebb go-kart versenyen, kedves srácok. Argentínában és itt is nagyon gyorsak, örülök, hogy ismerhetem őket, remélem adnak pár jó tanácsot.”

“Nem szeretnék belemenni eredmények jóslásába, ahogy már említettem ez teljesen más szint mint a TC2000. Az autók első kerék meghajtásúak, nagyon erősek és fontos az aerodinamika. Ezeknek a gépeknek a vezetése nagyon trükkös, precíznek kell lenned velük, hogy gyorsan tudj lenni. Oda haza, kerék a kerék elleni csatákra késztetnek és a határon kell menned, hasonló élményekre számítok itt is.”

A hungaroringi versenyhétvége október 16-18 között kerül megrendezésre Mogyoródon, zárt kapuk mögött.

forrás, fotó: fiawtcr.com 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük