SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Gerwyn Price nyerte a World Grand Prix-t (is)

2 min read

(pdc.tv)

A hét első napjának a kérdése az volt, hogy ki nyeri meg a dartsozók idei WGP versenyét. A világelsőt és a kétszeres világbajnokot búcsúztató Dirk van Duijvenobde a világranglista harmadik helyén álló Gerwyn Price ellen mérkőzött meg.

Az első játszmát simán hozta a walesi, majd a második után 2-0-ra vezetett, de nem számíthatott könnyű összecsapásra. A holland kezdett belejönni a játékba, és a harmadik szettet megnyerte, de a negyedikben megtorpant, így ismét két leg volt a különbség. Aztán az “Iceman” beszállózása vált nehézkessé, ezért a “Titán” ekkor érezhette azt, hogy van még esélye a csodára. Mindezt egy 135-ös kiszállóval jelezte az ötödik játszma közepén. Csakhogy a fontosabb legeket továbbra se tudta megnyerni, így 1-4 lett az állás. A hatodik szettben bajnokavatás lehetett volna, miután a World Series Finals győztese egyetlen játékra került a sikertől, ám nem sikerült behúznia azt. Eggyel később a holland előtt adódott lehetőség, amivel még szorosabbá tehette volna a mérkőzést, de Gerwyn Price 102-es kiszállója lezárta a tornát. A végeredmény 5-2 lett a walesi javára, aki először nyerte meg a World Grand Prix névre hallgató versenyt.

Gerwyn Price a World Series Finals után újabb tornagyőzelmet aratott, méghozzá pályafutása során a negyedik nagy eseményt húzta be. Dirk van Duijvenbode tisztességesen helytállt, érdemes számolni vele a továbbiakban. A viadalon 207 db 180-as született, ami új rekord.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük