SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Kronome Ákos: Közhely, de tényleg célba szeretnénk érni!

3 min read

Ezen a hétvégén a Vértes Rally-n vendégeskedik az országos bajnokság. Kilenc gyors és három különböző szakasz vár a versenyzőkre.

Ennek apropóján Kronome Ákost a verseny előtt kérdeztem:

Az első gyors az Oroszlány – Kőhányás szakasz lesz, ahol összesen négyszer fogtok végig menni, ha minden jól alakul. A 17 kilométeres szakasz tempósnak tűnik. Szereted-e a lobogós szakaszokat?
– Az Oroszlány – Kőhányás szakasz a kedvenceim közé tartozik, azt nagyon szeretem, tavaly is nagyon élveztük Tomival. A gyorsasági kb. első harmada érdekes lesz a fehér aszfalton, a többi része az igazi rali számomra, nem túl hosszú egyenesekkel, sok-sok kanyarral, rendkívül jó ritmussal, ez az autónknak is jobban fekszik. Nem szeretünk annyira szabályzáson menni… Bíztunk benne, hogy benne lesz a programban.

A Csákberény – Pusztavám szakaszon két lassító is vár rátok, és a vízátfolyásokra is kell majd figyelnetek. A rally improvizáció felsőfokon! Te is így gondolod?
– A második gyorson sok vízátfolyás lesz sárral, főleg, hogy esőt jósolnak vasárnapra. Nem tudjuk, hogy az előttünk rajtoló több mint 60 autó mennyire hordja ki az útra, ez tényleg az improvizációról fog szólni. Körről-körre változni fog a pálya minősége. Reméljük, sikerül alkalmazkodnunk, az adott körülményekhez.

A harmadik gyors a nagyvelegi, ott a településen keresztül fogtok átszáguldani, sőt még egy körforgalom is közbe esik. Ez is jó kis tempós szakasz. Mennyi a végsebessége a Skoda Fabia-nak? Jó-e szabályzáson menni vele?
– A nagyvelegi szakaszon is mentünk már, itt sokszor kell kihasználnunk a Skoda végsebességét. Tetszik, hogy lakott részen is átmegyünk, így különlegesebbé téve a gyorsot. Nagyjából 165 km/h a Fabia végsebessége, itt nem lenne rossz, ha egy kicsit gyorsabb lenne. Azonban nem szeretünk szabályzáson menni vele, Egerben is akkor történt a baj… Túl frissek az emlékek és drága is volt.

A 127 versenykilométer áll előttetek. Mi  a cél ezen a versenyen neked és Pásztor Tamás navigátorodnak?
– Közhely, de tényleg célba szeretnénk érni! Idén minden verseny előtt ezt mondtuk, sajnos egyszer sem sikerült. Nem szeretnénk esőt vasárnapra, úgy élvezhetőbb lenne számunkra, de majd meglátjuk mit kapunk fentről. Élvezni szeretnénk a versenyzést és találkozni a célban!

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is.

Fotó: Hajóka Sportfotó
– Hajósi Miklós –

2 thoughts on “Kronome Ákos: Közhely, de tényleg célba szeretnénk érni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük