SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Kiesett a világelső és a kétszeres világbajnok-WGP negyeddöntők

2 min read

(pdc.tv)

Szombaton a negyeddöntőkhöz érkeztek a World Grand Prix küzdelmei. Két korábbi világbajnok, a harmadik kiemelt és sok meglepetésember maradt versenyben.

Dirk van Duijvenbode-Gary Anderson 3-1

Egy szorosan elbukott első szett rányomta a bélyegét a skót teljesítményére. Ezt követően a beszállások sem mentek könnyen, majd a zárásoknál is problémái akadtak. A holland játékos 50%-kal kiszállózott, remek játéka pedig a négy közé repítette őt.

Dave Chisnall-Joe Cullen 3-2

“Chizzy” hiába kezdett 150-es kiszállóval, az első játszma nem lett az övé. A második is szoros volt, ekkor Cullen zárt le egy leget 120-ról, majd kettővel vezetett. A harmadikban a világranglista-10. hengerelt, majd a negyediket 155-ről zárta le, így egyenlített. Az utolsó szettben eljutottak a hirtelen halálig, ahol Chisnall nyerte meg az “idegek csatáját”.

Michael van Gerwen-Simon Whitlock 0-3

Az ausztrál remekül kezdett, hamar megmutatta, hogy van itt keresnivalója. A világelső hiába próbálta megnehezíteni a dolgát, nem sikerült neki. A “Varázsló” 100-as átlaggal és 53%-os kiszállózással tudott “söpörni”. A World Matchplay után itt is nyerni tudott a holland ellen.

Gerwyn Price-Jeffrey de Zwaan 3-1

A walesi könnyedén szerzett vezetést, majd a holland megérkezett a színpadra. Ugyan 2-0 volt előbbi javára, de nehéz út vezetett ide, hiszen csak a higgadtságon múlt a dolog. A “Kobra” szépített, de már nem maradt több ereje. Az “Iceman” 164-ről zárta le az összecsapást, és a statisztika valamennyi elemében felülmúlta ellenfelét.

Vasárnap este Simon Whitlock-Dirk van Duijvenbode és Dave Chisnall-Gerwyn Price elődöntőket fognak rendezni, amelyeken már négy játszmát kell nyerni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük