SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Izgalmas első futam, változó körülmények között

2 min read

Idei első győzelmét aratta Nathanael Berthon a Slovakia Ringen, Michelisz nagyon nehéz futamon van túl, jól teljesített Azcona a mezőny végéről.

Napfelkelte, nedves aszfalt és hűvös időjárás várta a csapatokat az első futamon. A pole pozícióból Nathanael Berthon rajtolhatott, második helyről Nicky Catsburg, a harmadikról pedig Jean-Karl Vernay várhatta a piros lámpák kialvását. Michelisz Norbert 6., míg Tassi Attila a 16. rajtkockából indulhatott. A vizes pálya miatt az első tízből mindenki esős hátsó gumival állt fel a rajtrácsra.

A rajtot követően Catsburg és Berthon a hármas kanyarig fej-fej mellett haladtak, majd a holland belső íven el tudott menni az audis mellett. Michelisz beragadt az indulásnál és visszacsúszott a 8. helyre. A középső szektorban volt a legtöbb víz a pályán, itt a pilóták úgy közlekedtek, mintha tojásokon lépkednének. A mezőny végében a magyarok nem tudtak érdemben előre lépni, Tassi 18. míg Boldizs a 20. pozícióba csúszott vissza. Mikel Azcona a Zengős Cuprában azonban szépen lépegetett felfelé és a harmadik kör elején a 11. helyen fordult.
Catsburg hamar elmelegítette a hátsó abroncsait és többen is könnyedén tudták megelőzni. Norbi, Girolamival küzdött, azonban hátulról Guerrieri el tudott menni a Hyundai mellett.
Az élmezőnyben Berthon magabiztos előnnyel vezetett Tarquini előtt, aki mögött szintén tisztes távolban autózott Vernay.
Michelisz autóján is elfogytak a hátsó gumik és Coronel is elment mellette. Közben pedig a 4.-5. helyen haladó Hondák kaptak megnyugtatásképpen egy rádió üzenetet, hogy nem lesz előzés kettejük között.
Az utolsó előtti körben Coronel, Gilles Magnust is körbeautózta, így már a 6. pozícióba találta magát a holland.
Azcona szó szerint élt ezek között a felszáradó körülmények között, előbb Norbi majd Yann Ehrlacher mellett is el tudott menni, így a 8. helyre lépett fel.
Az utolsó körben Guerrieri csak nem hagyta annyiban, hogy a csapattársa autózik előtte és a csapatutasítás ellenére is elment Girolami mellett.
Michelisz végül 10. helyen végzett, Tassi Attila a 11.-re tudott felkapaszkodni, Boldizs Bence és Kismarthy-Lechner Gábor egy kör hátrányban zárták a futamot.

Végeredmény:

Folytatás 12:45-kor a 2. futammal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük