SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Berthon-é a pole Szlovákiában

3 min read

Nathanael Berthon szerezte meg az első rajtkockát a Slovakia Ring-i WTCR versenyhétvégén, mögötte Michelisz Norbert végzett. Tassi Attila autót tört, nem sikerült jól a Zengősöknek sem a kvalifikáció.

Az időmérő első szakaszát Yvan Muller vezetésével a Lynk & Co indították be, közülük Yann Ehrlacher volt a leggyorsabb 2:11.484 idejével, mögötte Muller, Urrutia, Björk volt a sorrend.
Michelisz Norbert 2:10.751-el fejezte be első mért körét, Boldizs Bence 2:11.429 autózott a Cuprával, ekkor Nathanel Berthon vezetett 2:10.428-al.
A Hondák is hasonló taktikával próbálkoztak, mint a Lynk & Co gépek, a Tassi Attila vezette vonatból végül Nestor Girolami tudott a leggyorsabb lenni.
Erősen kezdett Jean-Karl Vernay, aki az Alfa-Romeoval a második helyen állt, mindössze 2 tizeddel lemaradva a vezető Audi mögött.
Második nekifutásra is hasonló volt a felállás, a Hondák szintén egymás mögött érkeztek a pályára, most Monteiro vezette fel a sort. Tassi végül egyéni legjobb 1.-2. szektorral zárta a körét, ami 11. helyre volt elegendő.
Az első szabadedzést megnyerő Mikel Azcona 17. pozícióban végzett, aki fékproblémákkal küzdött. Ehrlacher csupán 15., így a holnapi futamokon nehéz dolga lesz a bajnoki éllovas franciának. Norbi 6. helyen fejezte be a Q1-et, ami azt jelenti, hogy holnap az első futamon innen kell rajtolnia, csapattársa, Gabriele Tarquini lett az 5. Az első helyet Berthon szerezte meg, mögötte Nicky Catsburg végzett.

A második szakasz elején Tassi Attila ugyanott, ahol délelőtt már többen, a második kanyarban, csúnyán eldobta az autót, piros zászlóval szakították meg az időmérőt, ez azt eredményezte, hogy csak 6 percük maradt a pilótáknak gyorskört futniuk.
Az újraindítás után Michelisz szélárnyékot próbált lopni Catsburg mögött, azonban a holland pokoli kört rakott össze 2:09.586-al, Norbi 2:09.985-el harmadik lett, kettejük közé Gilles Magnus futott be 2:09.860 idejével. Két Audi végzett a 4.-5. pozícióban Berthon, Coronel sorrendben, így ők öten léphettek tovább a Q3-ba. Girolami végül 10. lett, ezzel a második futamon a pole-ból rajtolhat. Tarquini autója alá beszorult az első splitter, ezért nem tudott mért kört futni, így a 11. helyen végzett.

A Q3-ban Gilles Magnus gurult pályára először, akinek nem sikerült jobb kört teljesítenie, mint az előző szakaszban, 2 perc 10.274 ezredmásodperc alatt ért körbe a pályán.
Másodikként érkezett Michelisz Norbi és 2:09.793 időt ért el, ami egyéni legjobb kör volt tőle a hétvégén.
Nathanael Berthon következett ezután, 2:09.510 idejével több mint 2.5 tizedmásodpercet adott Norbinak.
Tom Coronel kezdte meg negyedikként a gyorskörét, azonban nem sikerült a másik audist, Berthont megelőznie, Norbinál sem tudott gyorsabb lenni 2:09.939 kört autózott csak a holland.
Nicky Catsburg maradt utolsónak a Q3-ban, aki a 3. szektorban túl sok időt veszített, így a harmadik pozíciót sikerült megszereznie 2:09.881-el.

Holnap a 3. futamon tehát: Berthon, Michelisz, Catsburg, Coronel, Magnus lesz az első öt sorrendje.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük