SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Azcona volt a leggyorsabb az első edzésen

2 min read

Mikel Azcona nyerte a WTCR szlovákiai hétvégéjének első szabadedzését, melyet egy piros zászlóval is meg kellett szakítani.

Napos, de hűvös időjárás fogadta a csapatokat szombat reggel. A zöld lámpák kialvása után mindenki a pályára gurult, de egy kört követően többen visszatértek a box utcába. Thed Björk vibrációra panaszkodott, őt a szerelői vissza is tolták a garázsába és úgy vizsgálták az autóját. Első neki futásra is már Azcona volt a leggyorsabb, őt követte Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert.

Negyedóra elteltével Tom Coronel állt az élen 2:11.055 idejével, mögötte Azcona és Nathanael Berthon volt a második és harmadik. Tassi Attila az ötödik helyet foglalta el ekkor közel 9 tizedes hátrányban.

20 perc volt hátra amikor Tarquini sodródott le a 2. kanyarban, majd a kavicságyon keresztül a fűre csúszott ahol egy gödör hatalmasat dobott a Hyundaion, így muszáj volt félre állnia. Közben a magyarok közül Boldizs Bence futott 2:11.184 köridőt, ami akkor a 3. helyre volt elegendő. Az első hat Audikból és Cuprákból állt.

A gyakorlás utolsó harmada elején, Kismarthy- Lechner Gábor törte meg a Cuprát szintén a 2. kanyar kijáratán, azonban olyan veszélyes helyen maradt az autója, hogy piros zászlóval meg kellett szakítani az edzést. Itt több pilótának is meggyűlt a baja a túl nagy tempóval, Tassi és Urrutia is szélesen fordult korábban, de mindkettejük szerencsésen megúszta az esetet autótörés nélkül.
Gabriele Tarquini a hibája után elmondta, hogy sok sebességet vitt be a kanyarba és hidegek voltak az első kerekei, az első splitter, az olajhűtő valamint az első felfüggesztés sérült az autóján.

Végül Mikel Azcona bizonyult a leggyorsabbnak, második helyen Tom Coronel végzett míg harmadik Gilles Magnus lett. Tassi 8. míg Boldizs a 9. pozícióban fejezte be az edzést. Michelisz csupán a 15., de sokkal több lehet ebben a Hyundaiban. A legjobb Lynk & Co-s, Santiago Urrutia lett, aki 10. időt tudta autózni.

Folytatás 13:45-től a 2. szabadedzéssel.

fotó: fiawtcr.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük