SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Felemás hétvégét zárt Tassi Attila

2 min read


Zolder után a WTCR Nürburgring-i hétvégéjén is dobogóra állhatott  Tassi Attila. Ez volt pályafutása második pódiumos helyezése a magyar pilótának.

Mindkét szabadedzést megnyerte, majd az időmérő edzésen a harmadik pozícióba sikerült kvalifikálnia magát a Hondával. Az első futamon egy sajnálatos baleset miatt kellett feladnia a versenyt. Így látta a történteket: „Nagyon kemény nap volt a pénteki, sok pontot veszítettünk, ráadásul nem is mi hibáztunk. A pódium azonban kárpótol, kétszer sikerült a TOP3-ban végeznem egymás után, ez hatalmas előre lépés számomra. Természetesen boldog vagyok, azonban maradt bennem egy kis hiányérzet, lehetséges a most elhullajtott pontok a végelszámolásnál jól jönnének. De nem csüggedek, keményen dolgozok tovább és arra koncentrálok, hogy még jobban fejlődjek.”

A második futamon Thed Björkkel vívott csatát Tassi, azonban egy hiba után a svéd megelőzte: „Nagyon keményen kellett védekeznem Thed-del szemben, viszont tudtam, hogy az autója nagyon gyors, főleg nedves körülmények között. A második körben elkövettem egy buta hibát, túlcsúsztam az 1-es kanyaron, így ő alám tudott vágni, igazából elvégeztem neki a munka piszkos részét. Később megkíséreltem nyomást helyezni rá, de ahogy beértünk a Nordschleife-ra, minden kanyarban tudta növelni a távolságot. Próbáltam a maximumot hozni, de ahogy megtudtam, hogy Néstor Girolami büntetést kap, inkább már csak célba akartam érni hiba nélkül.”

Tassi Attila négy futamot követően 38 pontot gyűjtött, amivel a világkupa 7. helyét foglalja el jelenleg.

Következő versenyhétvégére október 10.-11. között kerül sor a Slovakia Ringen.

forrás: fiawtcr.com