SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

MotoGP: Meg van Rossi új csapata

2 min read


Ami hónapok óta a levegőben lógott, az a katalán versenyhétvégén hivatalos lett. Valentino Rossi a Petronas Yamahánál folytatja pályafutását 2021-től.

A Yamaha bejelentése után, miszerint jövőre a Maverick Vinales – Fabio Quartararo párossal indulnak a MotoGP-ben, azt is jelentette, hogy a kilencszeres bajnoknak távoznia kell a gyári alakulattól. Több pletyka is felrebbent ezzel kapcsolatban, legvalószínűbbnek az SRT csapatához való csatlakozás volt, de szóba jött még a Sky VR46 motorok felléptetése a király kategóriába a Moto2-ből. Ez a lépés minden bizonnyal a jövőben meg fog történni, ha a Doktor végleg befejezi pályafutását.
Rossi csapattársa Franco Morbidelli lesz, aki már harmadik szezonját fogja meg kezdeni a Petronas Yamahával.

Valentino Rossi a következőket mondta a hivatalos bejelentés után:

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megegyeznem a jövő évi ülésemmel kapcsolatban, sokat gondolkodtam a döntés meghozatala előtt. Ahhoz, hogy az élmezőnyben motorozz, keményen kell dolgoznod és edzened, ezt az életmódot nagyon kedvelem és a versenyzői kedvem sem tört meg, még így 41 évesen sem. Köszönöm a Yamahának, hogy támogattak és házon belül sikerült megoldani a váltást. Az SRT csapat nagyon fiatal és sok potenciál rejlik bennük, megmutatták, hogy a legmagasabb szinten is képesek versenyezni, nagyon tetszik az itteni légkör, valamint Franco az akadémiámról került ki, akivel biztosan jól megfogjuk érteni egymást.

forrás:motogp.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük