SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Itt vannak a 2020/21-es szezon legjobb igazolásai!

3 min read

A handball-planet.com kézilabdás szakportál összegyűjtötte a 2020/21-es idény legjobb 100 igazolását. A teljes listát szemezve mi a tíz legjobbat választottuk ki, akik között felfedezhetünk számos szegedi vagy veszprémi transzfert. Lássuk a tíz fenomént! 

 

10. Jorge Maqueda ( MOL-Pick Szeged>Telekom Veszprém) 

A spanyol jobbátlövő két évnyi szegedi szolgálat után igazolt a másik magyar topcsapathoz. Maqueda már bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában is a Veszprém színeiben. Posztján két komoly riválissal is lesz dolga Omar Yahia és Kent Robin Tønnesen személyében.

9.Stas Skube ( Vardar Szkopje>Meshkov Brest) 

Az apró termetű szlovén irányító szintén két szezon után váltott klubot, és tette át székhelyét az észak-macedón fővárosból, ahol kivette részét a Vardar 2019-es BL-győzelméhez vezető munkában. A Brestnél elsőszámú irányítóként számolnak Skubéval, így mindenképp komoly erősítés a fehéroroszoknak támadásban.

8.Nicolas Tournat ( HBC Nantes>Lomza Vive Kielce) 

Az 1994-es születésű francia beálló először játszik hazáján kívül, és kétségtelenül nagy erőssége lehet majd a Kielcének, ahol a fehérorosz válogatott Artsem Karalek-kal küzdhet meg a minél több játékpercért.

7. Timo Kastening ( TSV Hannover Burgdorf>MT Melsungen) 

A 14-szeres német válogatott jobbszélső hét év után távozott a Hannovertől. Posztját tekintve nem lesz egyszerű helyzete, hiszen a szintén német válogatott Tobias Reichmann is ebben a pozícióban játszik. 

6. Blaz Janc ( Lomza Vive Kielce>FC Barcelona)

A vb-bronzérmes szlovén jobbszélső három Kielcében töltött szezon után igazolt a katalán fővárosba, ahova a visszavonuló Victor Tomas helyére érkezett.

5. Ferran Solé ( Fenix Toulouse>PSG Handball) 

Az Európa-bajnok spanyol jobbszélső a francia bajnokságon belül igazolt át, és az idei évtől már a bajnoki címvédő PSG mezében onthatja a gólokat.

4.Rodrigo Corrales ( PSG Handball>Telekom Veszprém) 

A spanyol kapus francia szinte mindent meg tudott nyerni Párizsban, a Bajnokok Ligája elsőség azonban nem jött össze. Most már veszprémi színekben törekedhet ugyanerre a célra, többek közt volt csapata ellen a decemberre halasztott kölni Final4-ban.

3. Mads Mensah Larsen ( Rhein-Neckar Löwen>SG Flensburg-Handewitt) 

A olimpiai bajnok dán válogatott irányító-átlövő sok év után hagyta ott a Löwent, most pedig Maik Machulla csapatánál bizonyíthatja képességeit.

2. Dainis Kristopans (Füchse Berlin>PSG Handball) 

A hatalmas termetű lett jobbátlövő a rövid berlini időszakot megelőzően a Vardarnál vált igazán nemzetközi topjátékossá, Szkopjéban ő is alapembere volt a 2019-es Final4-győztes csapatnak. A PSG-vel már korábban előszerződést kötött, most pedig végleg csatlakozott a francia bajnokhoz, amellyel célja ismételten a Bajnokok Ligája megnyerése.

1.Sander Sagosen (PSG Handball>THW Kiel)

Egyes vélemények szerint a norvég irányító ma a világ egyik legjobb kézilabdázója. Párizsban nem jött neki sem össze a BL-győzelem, de aligha hihető, hogy Kielben ezt ne akarná végre elérni a csapattal. A lehetőség adva van a decemberi Final4-ban.

 

Az eredeti  cikk és a teljes lista itt érthető el.

 

Forrás és fénykép: handball-planet.com


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!