SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Tud-e valaki ismételni? – MotoGP beharangozó

2 min read

A nyolcadik versenyhétvégéhez ér a MotoGP, ezúttal Barcelonában mérkőzik meg a mezőny.

A 2020-as idény eddig nem a kiegyensúlyozott teljesítményekről szól, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tény, hogy az eddigi hét versenyt hat különböző pilóta nyerte meg, a bajnokság élmezőnye pedig hallatlanul szoros.

A versenyt a világbajnokság éléről az az Andrea Dovizioso várhatja majd, aki spielbergi győzelme óta nem állt dobogóra. Ez a tendencia elmondható Quartararoról is, aki szenzációs szezonkezdete óta nem mutat fel pódiumos helyezést (tegyük hozzá, ez a második forduló óta tartó sorozat). Az utóbbi hetekben Joan Mir kapaszkodott fel a bajnokesélyesek szűk körébe, míg Vinales ezt a pozícióját múltheti remek diadalával erősítette meg.

A jelenlegi mezőnyből a listavezető Doviziosonak van győzelme Katalóniából 2017-ben, Quartararo és Petrucci pedig dobogós helyezéssel büszkélkedhet itt, így nagy esély van rá, hogy új arcokat láthatunk majd a trófeák átadásánál, a bajnoki versenyfutás pedig még kiélezettebbé válik. A hétvége fő kérdése tehát egészen egyszerű. Ki tud újra nyerni és ezzel lélektani előnybe kerülni kihívói ellen a szezon második felére?

A hétvége menetrendje:

Első szabadedzés: péntek 9:55

Második szabadedzés: péntek 14:10

Harmadik szabadedzés: szombat 9:55

Negyedik szabadedzés: szombat 13:30

Időmérő edzés: szombat 14:10

Verseny: vasárnap 15:00