SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

MotoGP: 4 versenyző, 4 pont.

2 min read

Fél távhoz érkezett a MotoGP mezőnye, ahol igencsak szoros a világbajnoki tabella. A hétvégi forduló pedig még jobban rá tett erre, Maverick Vinales győzelmével bővült a bajnoki aspiránsok száma.

Marc Marquez Jerez-i bukását követően, aligha gondolta volna bárki is, hogy ilyen izgalmas és szoros bajnoki idényre számíthatunk, mint az idei. A spanyol késői visszatérése – ha egyáltalán visszatér ebben az évben – azt is jelenti, hogy akár új bajnokot avathatunk az év végén.

7 futam 6 győztes, ezzel talán mindent is elmondtunk a mostani király kategória szezonjáról, a Misano-i dupla versenyhétvégén újabb két győztes iratkozott fel, Franco Morbidelli és Maverick Vinales személyében, Fabio Quartararo, Brad Binder, Andrea Dovizioso és Miguel Oliveria neve mellé. Ne menjünk el szó nélkül Francesco Bagnaia mellett sem, aki törött lábbal teljesítette az utolsó két futamot, előbb második helyen végzett, majd az élről csúszott ki a kavicságyba, habár a bajnoki címre esélytelen, sok borsot törhet az él menők orra alá. Joan Mir is javuló tendenciát mutat, megszerezte idén első MotoGP pódiumát és nagyon kiegyensúlyozottan motorozik a Suzukival. Aggódhat azonban Dovizioso, akinek osztrák győzelme óta 5. 7. 8. helyezés áll neve mellett, igaz most egy olyan pálya következik Barcelonában, ami kedvezhet a Ducatiknak. Quartararo és Vinales pedig azért imádkozhat, hogy ne legyen gond a Yamahával, habár mind kettejük teljesítménye elég hullámzó, viszont a rengeteg műszaki gond hátráltatja őket.

Ha most kellene döntenem, nem tudnék egy favoritot sem mondani. Azonban csak dőljünk hátra és élvezzük a GP futamait.

Világbajnokság állása:

  1. Andrea Dovizioso – 84 pont
  2. Fabio Quartararo – 83 pont
  3. Maverick Vinales – 83 pont
  4. Joan Mir – 80 pont
  5. Franco Morbidelli – 64 pont
  6. Jack Miller – 64 pont
  7. Takaaki Nakagami – 63 pont
  8. Miguel Oliveira – 59 pont 
  9. Valentino Rossi – 58 pont

fotó:twitter