SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Vinales győzelemre váltotta a pole-t, Rossi bukott

2 min readMúlthéthez hasonlóan, most is Maverick Vinales várhatta pole pozícióból a piros lámpák kialvását, aki körrekordot futott a tegnapi időmérőn 1:31.077 idejével. Mellőle Jack Miller és Fabio Quartararo indulhatott a MotoGP idei 7. futamán Misanoban.

Vinalesnek ismét nem sikerült tökéletesen a rajt, Miller megtudta előzni, de a Yamahás a 3. kanyarban visszavette az első helyet, Quartararo visszacsúszott az 5.-re. A második körben jött a dráma, előbb Valentino Rossi, majd Brad Binder is eldobta a motorját. Az élen Bagnaia erősen tapadt Vinalesre, a 6. körben sikerült is megelőznie a spanyolt, mögöttük Pol Espergaro volt a harmadik. Hatalmas meglepetésre Alex Marquez a 8. pozíciót foglalta el a Hondával, Jack Miller aki a versenyt az első sorból kezdte és az élbolyban motorozott, műszaki hiba miatt kényszerült kiállni. Francesco Bagnaia nagyon ki egyensúlyozott tempót diktált az élen és 1.5 másodperces előnyt épített ki Vinales előtt, őt Espargaro követte 2.5 másodperccel. A doktor a 17. körben gurult ki a boxba,  a bukása után fel is adta a versenyt. Bagnaia alatt a futam hajrájában megcsúszott a motor eleje és a kavicságyban végezte vezető pozícióból, helyét Vinales vette át. Mögötte öldöklő csatát vívott Espargaro és Quartararo, lesipuskásként Joan Mir közeledett a 4. helyen. Mir nem kegyelmezett, ahogy felért a Yamahára egyből előzésre szánta el magát, majd egy körrel később a KTM-et is legyűrte. Mikor végre  Quartararo is átlépett Espargaron, akkor jött egy hosszú körös büntetés a franciának, amit nem töltött le így 3 másodpercet hozzá adtak az eredményéhez. Maverick Vinalesnek sikerült megnyernie idei első futamát,Joan Mir és Pol Espergaro előtt. Előző hétvégén győztes Franco Morbidelli a 9. helyen fejezte be a futamot, úgy hogy az első körben majd nem kiütötték.

Ismét egy izgalmas futamon vagyunk túl, az első négy helyezett a világbajnokságban 4 ponton belül van egymáshoz képest. Fabio Quartararo a levezető körön mutatta, hogy nem ért egyet a büntetésével, ahogy beért a boxba hatalmas lendülettel tűnt el a garázs mélyére.

Végeredmény: Vinales; Mir; P.Espargaro; Quartararo; Oliveira; Nakagami; A.Marquez; Dovizioso; Morbidelli; Petrucci; Zarco; Rins; Smith.

Kiesett: Lecuona; Bagnaia; Rossi; Rabat; Miller; Binder; A.Espergaro.