SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Egy kis falu nagy csapata

2 min read

A mai napon elrajtol a MOL Magyar Kupa 6. fordulója (országosan most, ezt megelőzően megyei selejtezőkörök voltak). Ehhez kapcsolódik egy érdekesség, amelyről szeretnék írni az olvasóknak. Van olyan futballcsapat a Kupában, amelynek települése közel 250 főt számlál? Amely 2017 után 2020-ban is feliratkozik a magyar futball térképére? A válasz: Szarvaskend.

Szarvaskend Vas megyében, a körmendi járásban található kis lélekszámú község. Labdarúgó csapatát 1988-ban alapították. Zömmel a megyei másodosztályban szerepelt, azonban az egyesület az utóbbi években éli virágkorát.

2017-ben eljött az a pillanat, amire sokan felkapták a fejüket a megyében: tétmérkőzést vívnak a Haladással a Magyar Kupában, szeptember 20-án. Idáig az út a Jánosháza, a Kőszeg, valamint a Rábapaty “testén” vezetett. Aki tehette, a korai délutai kezdéssel megrendezett találkozóra igyekezett eljutni, ahol kisebb számban képviseltették magukat a zöld-fehérek drukkerei is. Körülbelül 300-an tekintették meg a pálya korlátrúdjai mellett a derbit. Igazi futballünnep volt aznap, sörrel, szotyolával, pálinkával, egyszóval a hamisítatlan megyei futballhangulattal. Aki élőben ezt az egészet láthatta a helyszínen, az maradandó élményt szerezhetett magának. Így voltam ezzel jómagam is, aki konstatálva, hogy egy történelmi eseményt szemlélhetek meg, még a középiskolából is elkértem magam… A meccset 6-0-ra a Haladás nyerte, viszont szomorú arcokat nem lehetett szinte látni.

2019-ban sikerült a szarvaskendieknek feljutni a Vas megyei első osztályba, azóta a liga meghatározó együttesének számítanak. Idén újra sikerrel vették a megyei selejtezősorozatot (legyőzték a Rumot és a Celldömölköt) és a főtáblára kvalifikálták magukat. Ezúttal a NB.II-ben szereplő Csákvárt fogadják hazai környezetben szeptember 19-én, szombaton.

Mindenképpen elismerést érdemelnek az eredményeik az utóbbi években, kérdés az, hogy sikerül-e mindezeket megfejelni egy továbbjutással? Szombaton kiderül!  

 

Kép forrása: Origo 


Tetszenek a cikkeink? Támogasd a SportDömpert a Patreon oldalon keresztül!
Tudsz egyszeri támogatást választani, de lehetsz előfizetőnk is. Kártyával vagy Paypallal is tudsz adományozni.
Számodra egy kávé ára, számunkra a jövő! Köszönünk minden támogatást hűséges Dömperek.
Tudjátok, mi Szállítjuk amit kell! 😉

SportDömper támogatóvá válok!