SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

Morbidelli nyert, Quartararo kétszer bukott

3 min read


Ismét nem sikerült az első rajtkockából futamot nyerni Misanoban, Franco Morbidelli magabiztos győzelmet aratott, Bagnaia törött lábbal a 2; Mir hihetetlen utolsó kört produkált.

Maverick Vinales várhatta a pole pozícióból a piros lámpák ki alvását, mögötte Franco Morbidelli kvalifikált, őt követte Fabio Quartararo, Valentino Rossi valamint Jack Miller. Rossi lehetett közülük a legboldogabb a rajt előtt, hiszen a MOTO2 csapata kettős győzelmet aratott, Luca Marini – Marco Bezzecchi sorrendben. A Formula 1-hez hasonlóan már itt is lehettek nézők a lelátón, összesen 9970 szurkoló tekintette meg élőben a futamot.


Vinalesnek ismét sikerült beragadnia a rajtnál és visszacsúszott a 3. helyre, Morbidelli tudott első helyen fordulni, mögötte a Doktor volt a második, szerencsére baleset nélkül lezajlott az indulás. Rossi nagyon okosan motorozott az első körökben a Petronas Yamaha mögött, csapattársa hol felzárkózott Jack Millerre, hol nőtt kettejük között a távolság.


7. körben Quartararo megelőzte Vinalest a célegyenes előtt, pár kanyarral később pedig alacsony tempónál kicsúszott, majd Alex Rins és Francesco Bagnaia is maga mögé utasította a spanyolt, aki kemény hátsó abroncsokon volt egyedüliként az élmezőnyből.


Miller a verseny közepéig stabilan tartotta a 3. helyét, de előbb Rins a Suzukival, aztán Bagnaia is könnyedén lépett át rajta, az élen Morbidelli ekkor már 1.4 másodperccel vezetett már. Rossi feje felett el kezdtek gyűlni a fekete felhők, hiszen Rins és Bagnaia is felzárkózott rá és a 2. pozíció megtartására kellett összpontosítania, mint sem a győzelemre.Quartararo a bukása után az utolsó helyre esett vissza, 9 körrel a futam vége előtt ki jött a boxba, aztán visszatért a pályára és ismét kicsúszott. Először Francesco Bagnaia unta meg a várakozást és átlépte Rinst, majd Rossi mellett is el tudott menni, kihasználta a Ducati motor erejét.


Az utolsó 4 körre egy négyes vonat állt össze a dobogós pozíciók elosztására, Maverick Vinales alatt pedig ekkor kezdett el működni a technika és megfutotta saját maga legjobb idejét a verseny végére. Joan Mir hatalmas utolsó kört teljesített, előbb kiénekelte Valentino Rossi alól a dobogó 3. fokát, ezt követően pedig elindult Bagnaia után, viszont nem tudta maga mögé utasítania.

Franco Morbidelli magabiztos győzelmet aratott, talán csak az első percekben volt veszélyben, és ezzel megszerezte élete első király kategóriás győzelmét. Vinales nagyon csalódottan szállt le a motorjáról, hiszen a pole-ból a 6. helyen ért célba. Legjobb Hondás Nakagami lett, akit 8. ként intettek le, azonban többszöri pálya elhagyás után egy pozíciót elvettek tőle, Dovizioso átvette a világbajnokságban a vezetést, 6 ponttal vezet Quartararo előtt aki ma nullázott.


Végeredmény: Morbidelli, Bagnaia, Mir, Rossi, Rins, Vinales, Doviziso, Miller, Nakagami, Espargaro P., Oliveira, Binder, Espargara A., Lecuona, Zarco, Petrucci, Marquez A., Bradl, Smith.
Kiesett: Rabat, Quartararo.

fotó:twitter