SportDömper

~ Friss sporthírek magyarul!~

2021-re halasztották a tokiói olimpiát

2 min read
TokyoOlimpia

Tokyo2020 Olimpia

Bár Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke az egészségügyi helyzet ellenére sokáig bizakodóan nyilatkozott a 2020-as ötkarikás játékok megrendezése kapcsán, a mai egyeztetéseket követően azzal állt a nyilvánosság elé, hogy a japán fővárosnak még egy évig várnia kell a jeles eseményre.

Rendkívüli videókonferencián vett részt a NOB elnöke és Abe Sindzó japán miniszterelnök, akik amellett döntöttek, hogy a sportolók és nézők érdekében elhalasztják a tokiói olimpiát.  Bach kiemelte, hogy a játékok törléséről nem esett szó, mindannyiunk érdeke, hogy ha nem is idén, de megrendezzék az eseményt.

Az olimpia megtartása ellen egyébként sokan felemelték már a hangjukat. Többek között a kanadai, az ausztrál és az amerikai bizottságok is azt jelezték a nemzetközi irányító testület felé, hogy a biztonság érdekében akkor is távol maradnak az eseménytől, ha azt végül az eredeti koncepciónak megfelelően megrendezik. Valószínűleg ennek is köszönhető az, hogy a NOB végül a halasztás mellett döntött.

Pontos időpont még nem került kijelölésre, annyi azonban biztos, hogy az ötkarikás játékokat legkésőbb jövő nyáron le kell bonyolítani.

2 thoughts on “2021-re halasztották a tokiói olimpiát

Comments are closed.